tirsdag 19. januar 2010

Kursing i miljøkampanjer på Filippinene

Denne uka er folk fra miljø- og rettighetsorganisasjoner i Vietnam, Thailand, Malaysia, Filippinene, Sri Lanka, Nepal, Indonesia, Norge og Papua Ny-Guinea samlet i Antipolo utenfor Manila på Filippinene. Anledningen er et seminar om miljøkampanjer arrangert av EMiS i samarbeid med filippinske SEARICE, Utviklingsfondet og Regnskogfondet.


Fra Regnskogfondet deltar Asia-koordinator Geir Erichsrud og kampanjekoordinator Solveig Firing Lunde.

Kursets første dag hadde blant annet innledninger av Walden Bello og Tony La Vina på programmet. Vi brukte også en del tid på et gruppearbeid hvor vi diskuterte erfaringer fra og utfordringer i det arbeidet vi gjør med å påvirke beslutninger til det beste for mennesker og miljø.

Bilde: Tony La Vina snakker om erfaringer fra flere år som deltaker i klimaforhandlingene

Noen utfordringer er felles for alle, som for eksempel mangel på ressurser og det å formidle komplekse problemer på en måte som engasjerer bredt. Den siste ble oppsummert på følgende måte: «De fleste skjønner hvorfor «safe sex» er viktig, men hvor mange skjønner egentlig hvorfor «save biodiversity» er viktig?

Bilde: Gruppearbeid med deltakere fra Indonesia, Nepal, Papua Ny-Guinea og Regnskogfondet

Andre utfordringer er ikke like vanlige å møte på for oss i Norge: Hvilke muligheter har man til å redde regnskogen når ulovlig tømmerhogst beskyttes av militæret, og politiet passer på at oljepalmeplantasjene blir plantet som planlagt?

Dette får vi forhåpentligvis svar på i morgen!

Tekst og foto: Solveig Firing Lunde, Regnskogfondet

1 kommentar:

  1. En skal ikke kimse av safe sex-kampanjer! Der var (og er) det nok veldig masse tabuer som lå i veien for å få gjennom budskapet. Sjekk denne geniale her, da:

    http://pointov.wordpress.com/2010/01/19/aides-graffiti/

    :) Anne Sofie

    SvarSlett