tirsdag 24. mars 2009

Filmanbefaling fra Atossa Soltani

Soltani er leder for Amazonas Watch, en miljø- og rettighetsorganisasjon med kontorer i San Fransisco og Los Angeles.

Hun reiser videre i dag til Medellin, Colombia, for å delta på 50-års jubileet til IADB (Inter-American Development Bank).

Vi rekker å ta en kjapp prat før taxien til flyplassen kommer - for hun har en spennende filmanbefaling å komme med:

Atossa anbefaler varmt den nye dokumentarfilmen Crude, laget av Joe Berlinger som tidligere har regissert blant annet Metallica - Some kind of monster.

Crude tar for seg indianerne i Ecuador og deres rettsak mot Chevron (tidligere Texaco) som har ødelagt deres livsvilkår.Joe Berlinger har fulgt indianere, advokater og Atossas organisasjon Amazon Watch de siste tre årene.

- Det er en inspirende historie om 30.000 indianere og deres kamp for rettferdighet, forteller Atossa. - Rettsaken mot Chevron har pågått i over 15 år - men forhåpentligvis nærmer den seg avgjørelse nå.

I kveld har Crude premiere i London - hvor Sting og hans kone Trudie Styler vil være til stede. Sting var også vert da filmen hadde premiere på Sundance Filmfestival i januar.

Atossa som opprinnelig er iransk, har arbeidet med miljø og urfolks kamp i Amazonas i mange år. Her i Iquitos har hun truffet både gamle kjente og en rekke nye kontakter: - Det har vært veldig inspirende! Det har vært lærerikt å høre om folks felles kamp for regnskogen. Ikke minst har jeg fått mange nye gode ideer av å høre hvordan andre jobber, avslutter Atossa.

Les mer om filmen her: http://www.crudethemovie.com/
Amazonas Watch hjemmeside: http://www.amazonwatch.org/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar