lørdag 21. mars 2009

NRK-journalist langt hjemmefra

NRK-journalist Vibeke Røiri er også på Zungarococha. Hun er i Iquitos for å lage reportasjer til FBI, Verdt å vite og På livet laus.

Røiri var oppe tidlig i dag, og har vært inne i Iquitos for å intervjue en ornitolog. Nå går turen tilbake til Norge men vi rekker en kjapp prat mens hun pakker.

Hva har gjort størst inntrykk på deg under dine besøk i regnskogen?
-På denne turen har det vært forferdelig trist å se hvor dramatisk situasjonen er for urfolk her i Peru, forteller Røiri. Et like sterkt, men annerledes inntrykk fikk hun på en tidligere reise til yanomami-territoriet i Brasil: - Det var noe av det mest fantastiske jeg har opplevd. Det var veldig idyllisk der, og jeg fikk virkelig reflektert over hvor vakkert livet kan være.

Røiri pakker videokamera, mikrofoner og resten av tingene sine. Snart kommer en bil for å kjøre henne til flyplassen.

Hvorfor er det viktig for NRK å sende journalister på slike reportasjeturer?

- NRK må vise hva som skjer i verden. Situasjonen for urfolk i Amazonas angår oss også - spesielt i et land for Norge som selv har urfolk.- I tillegg er det viktig å se hvordan situasjonen er her - spesielt nå hvor Norge med regnskogsmilliardene skal bruke så mye penger her, avslutter Røiri.

Nå er det rett hjem til Norge for å redigere opptakene hun har gjort på turen.

Vibeke Røiri (th) har vært på reportasjetur dypt inn i Amazonas sammen med Anders Krogh (tv) og Siri Damman fra Regnskogfondet. Resultatet får du snart se og høre i NRK-programmene FBI, Verdt å vite og På livet laus.

(Tekst/foto: Julie Forchhammer)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar